José Manuel Pérez Tornero

Catedràtic de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona; director del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació (UAB). Doctor Honoris causa per la Universitat d’ Aix-Marsella i Doctor en Comunicació per la UAB.

Director del Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB. Amb una àmplia experiència en el camp de la Comunicació i l’Educació tant en televisió com  en multimèdia a nivell d’assessoria i docència. Assessor de la UNESCO en matèria de Media Education. Ha publicat nombroses obres al voltant de la Comunicació i Educació. Autor de llibres com: Comunicación y educación en la Sociedad del conocimiento (Paidós), .

És director del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB. Dirigeix el Gabinet de Comunicació i Educació -grup d’Investigació reconegut – i el Màster Internacional de Comunicació i Educació (tres modalitats: a) presencial a Barcelona; semi-presencial a Santiago de Xile ; i en xarxa)-. Co-dirigeix el postgrau sobre “Construcció del discurs política” de la UAB.

 

Fue  co-director de la secció de comunicació i cooperació a la Primera Cimera Euromediterránea de Barcelona; va participar activament en l’organització del Fòrum de les Cultures de Barcelona -secció de la UNESCO- en la conferència Noves alfabetitzacions, noves ignoràncies. Ha dirigit i participat en diversos projectes de cooperació en comunicació i societat de la informació a Amèrica Llatina (Veneçuela, Mèxic, República Dominicana, Guatemala, etc.), Àfrica, Països del Golf i el Mediterrani.
Ha escrit nombrosos llibres i articles sobre diverses matèries: televisió educatiu-cultural, semiòtica dels discursos socials, semiòtica de la publicitat, crítica al discurs consumista, entorn audiovisual i educació, tribus urbanes, , comunicació multimèdia, alfabetització mediàtica, servei públic de televisió, societat de la informació i del coneixement, estratègies de comunicació, comunicació política, comunicació local, etc. En el camp editorial, dirigeix diverses col·leccions de comunicació i mitjans en l’editorial Paidós i forma parteix dels consells, entre unes altres de les revistes Telos i de la Revista Comunicar.

Deja un comentario